Top 10 újraindulási javaslat és RESnWEB Trend Riport (2020/05/22)

Szakmai csapatunkkal mindent megteszünk azért, hogy hasznos ötletekkel, információkkal és eszközökkel segítsük ügyfeleinket, melynek egyik eszköze, hogy rendszeresen megosztjuk velük több, mint 180 partner szálláshelyünk új foglalásainak illetve lemondásainak tendenciáját grafikus módon. Néhány mérföldkőnek nevezhető riportot megosztunk szélesebb körben is, valamivel később, mint ügyfeleinkkel.

Biztonsági öveket a vidéki szálláshelyeken becsatolni! Felszállunk…

A lassan 3 hónapja (március 1. óta) vezetett RESnWEB Trend Riportban különösebb statisztikai tudományok ismerete nélkül is könnyű értelmezni, mi is történt az elmúlt időszakban. Ha nem is éppen V alakú a görbe, mint ahogyan azt a járvány kezdetekor több gazdasági elemző előrejelzte, de mindenestre azt a legtöbb vidéki szálláshely másfél hónapja valószínűleg még nem remélte, hogy május végére visszanyithat a kényszerű üzemszünetből és a naponta beérkező jövőbeni foglalások mennyisége már megközelíti a járvány előtti szintet.

Elérkezett tehát az idő, amikor a vidéki szálláshelyeken az értékesítési és marketing tevékenységeket teljes fordulatszámra kell kapcsolni (aki még nem tette volna meg az elmúlt hetekben), hogy a foglaltság és a bevételek felfutása minél gyorsabban be tudjon következni és a nyári hónapok pozitív eredménye stabilizálja a cashflow helyezetet.

Javasolt TOP 10+1 értékesítési és marketing feladat:

1.) Közvetlen versenytársak átfogó elemzése (szolgáltatások, árak, marketing tevékenység) és folyamatos, rendszeres nyomonkövetés a jövőben is

2.) Szabad kapacitások és árak beállításának ellenőrzése valamennyi online csatornán (2020. dec. 31-ig), beleértve a gyerekárak, az előlegfizetés és a lemondási feltétel beállításokat. Fontos! „A legjobb ár közvetlenül foglalható!’

3.) A magas keresletű és intenzíven pick-upoló jövőbeni dátumokonon fokozatos yieldezés, a többféle szobatípusú szállodákban az egyes dátumokra gyorsan fogyó szobatípusok „védelme” a direkt értékesítés számára (vagyis ezen típusok lezárása a jutalékos csatornákon)

4.) A telefonvonalak ellenőrzése, hogy egyidejűleg hány hívás tud bejönni, valamint a hivásokat fogadni tudó személyzet megerősítése (létszámban és hatékony értékesítési kommunikációs tudásban = tréning). Számkijelzés és üzenetrögzítő funkció alkalmazása annak érdekében, hogy egyetlen érdeklődés se vesszen el, mindenkit vissza lehessen hívni.

5.) Email sablonok frissítése (COVID-19 biztonsági procedúrákról megerősítést adni a bizonytalankodó érdeklődők részére), beleértve a RESnWEB ajánlatküldő moduljában a szegmentációs sablonokat és a RESnWEB Pre-arrival email szövegében is. Aki még nem aktiválta volna az online bejelentőlap kitöltési funkciót, az most megteheti.

6.) Az érkező illetve a már bentlakó vendégek felé upselling (pl. szobatípus) és cross-selling (pl. szobai bekészítések, masszázsok, saját szervezésű programok, késői kijelentkezés lehetősége stb.) lehetőségek azonosítása, személyzet felkészítése (= tréning) és vonzó incentive programokkal motiválása.

7.) Elmúlt 6 hónap illetve az újonnan érkező online vendégvélemények folyamatos áttekintése, szükség szerint nyilvános „management válasz” küldése. (Érték oldal erősítése)

8.) Vendégek gesztusértékű meglepése a helyszínen, hogy többet kapjanak annál, mint amit előzetesen vártak. Ez lehet egy welcome drink, egy apró szobai bekészítés, egy kis ajándék elutazáskor stb. (Cél: érték oldal erősítése, vendégelégedettség növelése)

9.) Hírlevélkampányok beindítása és folyamatos alkalmazása. A kattintók, de nem foglalók részére utánkövető kampányok alkalmazása.

10.) Google Ads és Facebook kampányok beindítása. Az online közvetítők (OTA) közül a legtöbb már beindította a kampányait (beleértve a szállodai márkanevekre futó kampányait) így különösen fontos hogy a saját márkanevére rákeresőket minden szálloda a nap 24 órájában saját kampánnyal tudja fogni.

+1) A járvány után nincs olyan, hogy biztos foglalás! Folyamatossan egyeztessünk vendégeinkkel telefonon / emailen / akár sms-ben, hogy „Ekkortól-ekkorig, x éjszakára van egy foglalásuk hozzánk, és csak szeretnénk megerősíteni, hogy már nyitva vagyunk és szeretettel várjuk Önöket”. Ott ahol bizonyos, a vendég szempontjából fontos szolgáltatások a vendég tartózkodási idejében várhatóan még nem lesznek elérhetőek, ezen megerősítő tájékoztatás során szintén jó lehetőség van előzetesen felhívni a figyelmet. Inkább jelezzük előre, mintsem a helyszínen panaszos vendégek tömegeit kelljen kezelni. A lényeg ugyanakkor az, hogy minimalizáljuk a no-showk számát, mert most minden foglaltnak vélt, majd üresen maradó szoba nagyon fog fájni, pláne ha korábban másokat már vissza kellett utasítanunk a szabad kapacitás hiányában.

Related Posts