SOS Gyermekfalvak – Szállodai check-out program

Magyarországon több mint 23.000 gyermek él állami gondoskodásban. Az SOS Gyermekfalvak Alapítvány 35 éve segít Magyarország több pontján, hogy a szüleiket vesztett gyermekek biztonságos, szerető otthonra leljenek nevelőszülői családokban, illetve egyéb programjaival támogatja a nehéz helyzetbe került családokat, megóvva őket a széthullástól. A Gyermekfalvak egyik sajátossága, hogy a testvéreket nem szakítják el egymástól, ami jelentősen megkönnyíti a súlyos traumákat átélt gyerekek számára a beilleszkedést, hiszen általában ez az egyetlen családi kapcsolatuk, ami fennmarad. Fejlesztőpedagógus, pszichológus és különböző szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek feldolgozzák az őket ért traumákat, behozzák esetleges lemaradásaikat.

Az alapítvány képviselői a 2019-es BookDirect MeetUpon mutatták be szállodai check-out programjukat, melynek keretein belül a szálloda pl. 500 forint összegű adományt ad hozzá szobánként automatikusan a szobaszámlára, amelyről a vendéget elutazásakor a recepciós tájékoztatja, és a vendég eldöntheti, hogy maradhat-e a számlán vagy sem. Dönthet azonban a szálloda úgy is, hogy az automatizmus helyett az adomány összege elutazáskor csak a vendég jóváhagyásával kerüljön felterhelésre.

Az adomány jellegéből adódóan ÁFA mentes és összegének 20%-ával csökkenthető a szálloda társasági adóalapja. Ezenkívül az együttműködés egy kivételes kommunikációs lehetőséget ad a hotel kezébe a közösségi médiában, a honlapokon és a helyszínen a szállodában.

Az elmúlt években jónéhány szálláshely csatlakozott már a check-out programhoz és a visszajelzések alapján a vendégek 98%-a pozitív élményként éli meg az adományozási lehetőséget.

A RESnWEB online szobafoglalási rendszer is részt vállal a nemes ügyben és a közreműködő szállodák számára előre elkészített szöveggel és képpel kiegészítő szolgáltatásként megjeleníti a foglalói felületen az adományozás lehetőségét, melyet így már előre hozzáadhat a vendég a foglalásához.

Partnerszállodaként a fenti megoldások bármelyikét is választja, a vendégek anyagi támogatásával élhetőbb és méltóbb jelent és jövőt tudunk biztosítani költségek nélkül az SOS Gyermekfalvakban élő közel 400 gyermeknek. Döntésük szerint a vendégek adományozása mellett a hotel is kiegészítheti a támogatást, de ez opcionális része a programnak.

További információkért keressen bennünket a +36 88 783 704-es telefonszámon vagy emailcímünkön, az SOS Gyermekfalvak képviselőjét, Mormer Csillát pedig a +36 1 301 3168-as telefonszámon vagy emailcímén érheti el.

Related Posts