Napi árszintek

Az „Árak & Zárás” menüpontban a „Napi árszintek (BAR)” pontra kattintva tudja megadni szálláshelye alap árának részleteit. A BAR (Best Available Rate), vagyis Napi árszintek kötelezően megadandó ártípus. A Napi ár tipikusan az az ár, amit 1 éjszakára határoz meg, tartalmazza az alap ellátást (pl. reggeli) és ideális esetben ez az árképzésének alapja, vagyis szezononként, illetve adott esetben hétköznap/hétvégén változik a várható keresletének megfelelően.

A Napi ár varázsló segítségével adja meg a következő információkat:

Az „Elnevezés / leírás” ablakban az ár nevét, leírását és a hozzá tartozó ellátást tudja feltüntetni. Ide konkrét, forintban vagy egyéb pénznemben kifejezett árat ne tüntessen fel. Olyan tartalmakat adjon meg, amik egész évben, árszinttől függetlenül igazak a napi árra. Az idegennyelvi fordításokat akkor fogja tudni megadni, amikor a varázsló lépésein már végigért, és mentette a beállításokat.

A „Foglalási garancia” és a „Lemondási feltétel” ablakokban a beállítani kívánt pont kiválasztása után a pipára kattintva tudja véglegesíteni az árhoz tartozó kondíciókat, illetve azon belül a színnel jelölt részre kattintva tudja változtatni az értékeket.

Az „Árazási mátrix”-szal az egész évre alkalmazott árszinteket tudja létrehozni. Fontos tudnivaló, hogy az alap árszint (P1) létrehozása a foglalási rendszer alapja, kötelezően megadandó ártípus, szálláshelye kizárólag abban az esetben válik foglalhatóvá, amennyiben ezt beállítja. Az árazási mátrix minden ablakát töltse ki, és mindig szoba/éj árakat adjon meg.

Célszerű, ha a BAR ára követi az év egyes napjaira vonatkozó várható keresletét. Ennek meghatározásakor érdemes figyelembe vennie többek között a múltbéli tapasztalatait, a piaci környezet diktálta szezonalitást, közvetlen konkurenciája árképzését, a különböző keresleti viszonyokat a hétköznapok, hétvégék, és ünnepnapok, pihenőnapok tükrében.

A napi árszint bevitelénél is lépésről lépére elolvashatja a teendőket a „Segítség” gombra kattintva. Az adatok beírását és ellenőrzését követően minden esetben, minden ablaknál mentse el munkáját a „Mentés” gombra kattintva.