Foglalások

A „Foglalások” menüpontban szálláshelye online foglalói felületén érkezett foglalásai három csoportban tekinthetők meg: aktuális – jövőbeni, múltbéli és archivált foglalások. A három csoport három különböző menüpontban található: „In-house + jövőbeni”, „Múltbéli (módosítható)” és „Archivált.” Mindhárom listában lehetősége táblázatba exportálni az adatokat a jobb felül elhelyezkedő „CSV” és „PDF export” gombokkal, a listákban különböző színekkel van jelölve a foglalások állapota (aktív, lemondott), illetve a bal felső nagyítóval jelölt mezőbe az adatokat beírva könnyen rákereshet foglalásaira.

A „Foglalások / In-house + jövőbeni” menüpontban az aktuális és jövőbeni foglalások listáját láthatja. A foglalások állapota lehet „aktív” (élő, visszaigazolt foglalás) és „lemondta” (a vendég a visszaigazoló emailen keresztül lemondta vagy kérésére a rendszerben az adminisztrátor a „Foglalás lemondása” gombra kattintva törölte a foglalást). A foglalási listában láthatja a foglalási azonosítót, az időszakot: a vendég(ek) érkezésének és távozásának dátumát, a foglalás időpontjának pontos dátumát és a teljes tartózkodásra vonatkozó összeget. A „Beállítási lehetőségekre” kattintva megnézheti a foglalás részleteit, újraküldheti a visszaigazolást, módosíthatja és lemondhatja a foglalást.

A „Foglalások / Múltbéli (módosítható)” menüpontban azon vendégei foglalását láthatja, akiknek a lefoglalt tartózkodási időszaka már elmúlt, vagyis már elutaztak. Amennyiben a foglalás részleteit szeretné megtekinteni vagy változtatni szeretne azokon, azt a „Beállítási lehetőségekre” kattintva teheti meg: „A vendég nem jelent meg” (és ezt nem jelezte előre), „Foglalás lemondása” (a vendég nem a rendszeren keresztül törölte a foglalását), „Módosítás” (a vendég a foglalását előzetesen vagy ott tartózkodása alatt módosította.) A múltbéli foglalások a következő hónap 5-ig módosíthatók, ekkor zárulnak le a havi rendszerhasználati díjak, és a foglalások átkerülnek az „Archivált” foglalások közé.

A „Foglalások/ Archivált” menüpontban látja valamennyi – a tárgyhót követő hónap 6-án lezárt – archivált múltbéli foglalását. A foglalási azonosítóhoz tartozó „Beállítási lehetőségekben” a „Foglalás részleteire” kattintva változatlanul látja a foglalás adatait, de azok és a foglalás státusza már nem módosíthatók.