Elégedettségmérő widget

Amennyiben szeretné megjeleníteni vendégei véleményét a szálláshely honlapján, az alábbiak a teendők:

  1. Az „Elégedettségmérő / Kérdések” menüpontban az elégedettségmérő kérdőívben ki kell jelölni egy pozitív és egy negatív kérdést a „Szöveges, kifejtő” típusú kérdések közül a kérdésnél található „Beállítási lehetőségben” található kijelöléssel. A letölthető mintakérdőívben ilyen lehet például a 21. és 22. kérdés.
  2. A widget honlapon történő elhelyezéséhez kérjük, továbbítsa a letölthető segédletet a webfejlesztőjük felé.
  3. Ha szeretné megmutatni a konkrét vendégvéleményeket is, erre egy külön aloldalon van lehetőség. Ilyenkor a 2. pontban részletezett widgetre rákerül egy link, ami továbbvisz erre az oldalra. Ez lehet egy külső felület, vagy el lehet helyezni a honlapjukba beágyazva is. A webfejlesztő részére továbbítandó második segédletben találhatóak a részleteket a beágyazáshoz.

A vendégvélemények megjelenése 7 napos késleltetéssel történik a honlapon, tehát 7 nap van arra, hogy azoknál a kérdőíveknél, amiket nem szeretne megjeleníteni, átállítsa az alapértelmezett publikus státust nem publikusra. Ezt az „Elégedettségmérő / Vendégek” vagy „Szöveges válaszok” menüpontban lehet megtenni a teljes kérőív megtekintésekor a csúszka áthúzásával.

Ha mégis kikerül egy vélemény, amit nem szeretne megmutatni, és átállítja nem publikusra, akkor az azonnal lekerül a honlapról.