Ajánlatküldő modul: ajánlatküldés

Az „Ajánlatküldő / Új ajánlat” menüpontban tud a hagyományos emailes és telefonos ajánlatkérésekre a rendszeren keresztül online ajánlatot kiküldeni. Az ajánlatot olyan nyelven kapja meg a vendég, amelyet Ön az „Új ajánlat” főoldalán kiválasztott. A megfelelő nyelvű ajánlatra való kattintás után megjelenő ablakban tudja megadni a kért adatokat, majd az ajánlat kiküldése előtt kötelezően ellenőrizze a rendszerben meglévő szabad kapacitást az „Elérhetőség ellenőrzése” gombbal, hogy rendelkezésre áll-e a vendég kérésének megfelelő mennyiségű és típusú szoba, amit a vendég le tud majd foglalni. Az „Ajánlat megtekintése” gombbal leellenőrizheti, hogy az ajánlatkérő kiküldött ajánlati emailben a megadott paraméterek szerint milyen árakat és szobatípusokat lát majd foglalói felületen. Amennyiben mindent rendben talált, az „Ajánlat kiküldése” gombbal tudja elküldeni az ajánlatot. További segítséget az ajánlati ablak jobb felső sarkában található „Segítség” gombra kattintva talál.

A vendég az ajánlati emailben található „Ajánlat megtekintése” gombra kattintva az online felületen mindig az aktuális szabad szobakapacitás szerinti szobatípusokat és árakat fogja látni, vagyis ha egy szobatípust később lezár, és a vendég csak ezután kattint az ajánlati gombra, akkor a lezárt szobatípust már automatikusan nem fogja látni az online felületen.

Javasoljuk egy tesztajánlat kiküldését a saját, privát emailcímre, így megtapasztalható a folyamat és mindaz, amit az ajánlatkérő vendég lát majd.

A rendszer az ajánlatkéréseket állapotuk szerint tárolja: „Inbox” (a szálláshely weboldalán elhelyezett űrlapon keresztül beérkezett ajánlatkérések), „Megválaszolt”, „Elutasított”, „Archívum” (ide kerülnek az ajánlatkérések, amikor már elmúlt a tartózkodási időszak), így ajánlatkérései jobban átláthatók és egyszerűen kezelhetők. Az „Inbox” menüben tudja a beérkezett ajánlatkéréseket megválaszolni, a már megválaszoltakat pedig a „Megválaszolt” menüben tudja igény szerint újraküldeni és kézi follow-up emailt kiküldeni. Mindkét menüpontban duplikálhatóak az ajánlatok, ha például ugyanazt az ajánlatot minimális eltéréssel, például új időpontra vagy módosított létszámmal szeretné kiküldeni.