Közvetlenül tényleg jobban megéri? – 2. rész

A kérdés, ami lassan átalakul(hatna) kijelentéssé. A világon szállodai szakemberek tömegei dolgoznak azon, hogy megtörténjen az utazásra vágyó emberek fejében a paradigmaváltás, és meglássák, hogy valóban kedvezőbb a szálláshely saját honlapján szállást foglalni. Cikkünk első részében azon fontos hozzávalókat vettük sorra, amelyek segítségével Gyenes Ákos, a direkt foglalások szakértője és a RESnWEB szakmai vezetője szerint biztosíthatjuk azt, hogy érdeklődőinkhez könnyebben eljusson jó hírünk, ajánlataink, üzenetünk, így valóban jó döntést hozhassanak a foglalás csatornája tekintetében. A szakember a BookDirect MeetUp 2016 előadásán hangsúlyozta, hogy szállodánk jól ismert és védjegyeztetett márkaneve, egyedi szolgáltatásai, elégedetten távozó vendégei és szakmailag megfelelően felkészített személyzete mind hozzájárulnak ahhoz, hogy érdeklődőink minél nagyobb arányban megjelenjenek a saját szállodai weboldalunkon. Ahhoz azonban, hogy felkeltett figyelmük konvertáljon és hozzánk foglaljanak, ráadásul közvetlenül, a fentieken kívül egyebet is kell nyújtanunk: valóban versenyképes árakat, ajánlatokat és egy olyan felületet, ahol egyszerűen és gyorsan foglalhatnak.

Logikus árképzés

Logikus, tehát a közvetlen rezervációra ösztökélő stratégiánkat szolgálja. Tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy valóban jobban megérje nálunk, direktben foglalni, és csakugyan a saját weboldalunkon tegyük a legvonzóbb ajánlatot: az ár, szolgáltatás, foglalási (előlegfizetés, lemondási) feltételek legkedvezőbb kombinációját nálunk lehessen megtalálni. Sőt! Apró figyelmességekkel, honlapunkon foglalásra ösztönző ajándékokkal (például direkt online foglalóknak biztosított ingyenes parkolás a mélygarázsban vagy üdvözlőital érkezéskor) még inkább megnyerhetjük érdeklődőinket, későbbi vendégeinket, így díjazva választásukat és hűségüket. Fontos, hogy minderre honlapunkon is jól észrevehetően felhívjuk a figyelmet, tömör és lényegre törő szlogennel vagy akár honlapunkon kívül például szállodánk wifi kapcsolatának elnevezése is lehet „Book Direct / Közvetlenül jobban megéri”.

Versenyképes online foglalási motor

Hiába kecsegtetőek ajánlataink, és hiába jutnak el az utazni vágyók a honlapunkra, ha ott azzal szembesülnek, hogy a legtöbb, amit szobáik lefoglalásáért tehetnek az egy régimódi, ajánlatkérő űrlap kitöltése, email küldése vagy a szálláshely telefonon történő felhívása. Olyan rapid és informatika-vezérelt világban élünk manapság, ahol a legtöbb ember vágyaik és igényeik gyors kielégítését hajtja, és arra indulnak, ahol hamarabb megkaphatják azt, amire a választásuk esett; illetve előbb fordulnak az online, mint a személyes megoldásokhoz. Ennek tudatában nélkülözhetetlen egy olyan versenyképes online foglalói felület biztosítása modernizált honlapunkon, ahol a vendégek egyszerűen, érthetően és gyorsan foglalásra válthatják érdeklődésüket, világosan látva, hogy miből választhatnak, milyen egyéb szolgáltatásokat vehetnek mellé igénybe és pontosan mennyit fizetnek mindezekért.

Kizárólag direktben vagy az OTA-kra is szükség van?

Szállodásként első számú szempontjaink: vendégeink elégedettsége és szálláshelyünk profitja, és ezek legoptimálisabb harmóniája. A direkt online foglalási csatornánkon konvertált foglalások segítenek abban, hogy a fentieket a magas jelzővel illethessük szállodánk jellemzésében, tegyünk meg mindent azért, hogy közvetlenül tényleg jobban megérje! Mindezt persze anélkül, hogy teljesen kivonnánk magunkat az online utazási és metasearch oldalak világából. Ne feledjük, hogy a direkt értékesítésünk növelésében rájuk is zömmel szükségünk van, különben nehezebben juttathatnánk el hírünket azon potenciális vendégeink felé, akik még sohasem jártak nálunk és nem hallottak rólunk korábban.

Tegyünk pontot a végére: közvetlenül tényleg jobban megéri. Lépjünk azért, hogy kétkedő kérdőjelek és bizonygató felkiáltójelek nélkül állhasson ez a mondat egyre több helyen és fejben, mert jól megtervezett árképzéssel, kitűnő foglalási lehetőségek biztosításával és megfelelő piaci stratégiával valóban jobban jár a vendég és a szálláshely is a direkt foglalással.

Related Posts