Dupla teltházzal zajlott a II. BookDirect MeetUp

A nagysikerű 2016-os premier után ismét teltházzal került megrendezésre a BookDirect MeetUp, az egyetlen olyan hazai rendezvény, amely a szállodákat kifejezetten direkt foglalásaik számának növelésében segíti.

Tiszakécskén és Zamárdiban a közel 200 résztvevő szolgáltatói oldalról a kozossegi-media.com, a Mito, a Cegos, a simenyi.hu és a RESnWEB szakértőinek segítségével kaphatott professzionális képet arról, hogy miért és hogyan tereljék foglalásaikat a közvetlen értékesítési csatornáikra. Emellett szállodai oldalról a Budapest Marriott Hotel*****, az Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel**** és a Velence Resort & Spa****superior képviselői adtak különleges betekintést és osztották meg értékes tapasztalataikat a témában.

Az előadások során megdöbbentő statisztikák segítségével megérthettük, mennyire nélkülözhetetlen online direkt, tehát OTA-jutalékmentes foglalásaink növeléséhez a szálláskeresők és szokásaik megismerése, és hogyan tudjuk leleményesen és vendég-mozgatóan használni a közösségi média erejét. Pro és kontra példákat kaptunk ahhoz, hogy meglássuk, milyen ereje van a vizualitásnak, amely szállodánkat hivatott népszerűsíteni, és mire figyeljünk egy fotózás során; majd betekinthettünk egy hotelweboldal megújulásának és tökéletesítésének praktikus lépéseibe.

Nem csupán online, hanem offline tippeket és trükköket is kaptunk ahhoz, hogy a szálláskeresők számára egyre természetesebb legyen, hogy a szálloda saját, direkt csatornáján foglalja le szobáját és a szolgáltatásokat, illetve ahhoz, hogy ezt a szállodai személyzet is tudja a megfelelő pillanatokban hangsúlyosan kommunikálni. Kiderült, hogy a konverzióméréshez a Google Analitikán kívül is vannak eszközök és mik azok a mérési hibák, amiket érdemes elkerülni ahhoz, hogy a hirdetéseknek ne csak a költsége, hanem a hatása is ismert legyen. A közönség lenyűgözve hallgatta, milyen adatgyűjtési és elemzési megoldások alkalmazhatók, ha valóban hasznos és pontos eredményeket szeretnénk kapni, és bebizonyosodott, hogy egy óriás szállodalánc hűségprogramja kiváló inspiráció lehet, és olyan ötleteket tartalmaz, amelyet akár kisebb, független szállodák is könnyedén bevethetnek. A hab a tortán pedig a legtöbb szakember által „vékonyjégnek” titulált vendégvéleményekre való válaszok best practice-ei előadás volt, ahol megtudhattuk, hogyan lehet akár a negatív értékeléseket és ítéleteket is javunkra fordítani.

A technikai innovációkat és ötletes megvalósításokat sem nélkülöző esemény sikerét mi sem mutatja jobban, hogy a visszajelzések alapján minden résztvevő szívesen ajánlaná azt kollégáinak.

Lemaradt a 2018-as BookDirect MeetUpról és szeretne szert tenni a hasznot hozó ötletekre, tapasztalatokra? Kövesse blogunkat, ahol hamarosan külön-külön összefoglaljuk a BDMU előadásokat, kiemelve a leghasznosabb információkat, praktikákat.

Legközelebb már nem szeretné kihagyni? Email címe megadásával értesülhet következő rendezvényeinkről a www.bookdirect.hu honlapon.

Related Posts