A Facebook kommunikáció 10 aranyszabálya (nem csak) szállodásoknak – 3. rész

A téma bemelegítésében és az edzésben láthattuk, hogy Facebook és közösségi társai hathatós és forintosítható segítséget nyújthatnak szálláshelyünk szolgáltatásainak értékesítéséhez, és könnyen megtanulható okos megoldásokkal, ügyes trükkökkel szállodánk malmára hajthatjuk vele a vizet.

Cikkeinkben olvashattak arról milyen a professzionális Facebook oldal mind külcsínben, mind belbecsben, és mi a teendő ahhoz, hogy ezek az értékek folyamatosan magas szinten tarthatók legyenek. Részleteztünk a posztok célközönségének, idejének, helyének, tehát beállításainak fontosságát, megmutattuk, hogy Facebook oldalunk adatainak és oldalkövetőink aktivitásának statisztikai elemzésével még tisztább képet kaphatunk „vendégkörünkről”, így növelhetjük marketing és sales stratégiánk hatékonyságát. Nem utolsó sorban pedig azt is fontosnak tartottunk hangsúlyozni, hogy mindez szerényebb büdzséből is elérhető, ehhez szeretnénk még útravalóul pár gondolatot megosztani.

A közösségi média platformjain minden az eléréseken múlik, hiszen minél több komoly érdeklődőhöz eljut„üzenetünk”, annál valószínűbb, hogy nő konverziós rátánk, tehát, szállodások esetében annál többen foglalnak. Az eléréseket növelhetjük hirdetésekkel, és organikus, természetes, más szóval ingyenes módon is. A Facebook működését, így a bejegyzések felbukkanását is a nagy rendező elv, az Edge Rank nevű algoritmus igazgatja, mint valami balladai homályba burkolózó kiismerhetetlen óriás, akit, ha a mesék szókészleténél maradva legkisebb fiúként, avagy leányként le/meg szeretnénk győzni, bizony ismernünk kell a szabályokat. Klausz Melinda közösségi média specialista ebben is a segítségünkre volt, Facebook cikkeink lezárásaként és összefoglalásként pedig álljon itt…

10 aranyszabály az üzleti Facebook oldal használatához:

  1. Posztoljunk folyamatosan!
  2. Célozzunk jól!
  3. Időzítsük bejegyzéseinket!
  4. Használjunk vonzó képeket!
  5. Ösztönözzük rajongóinkat cselekvésre!
  6. Hirdessünk okosan!
  7. Legyünk aktuálisak és relevánsak!
  8. Közvetítsünk értékeket!
  9. Legyünk szórakoztatóak!
  10. Tanuljunk a konkurenciától és más felhasználóktól!

Köszönjük a figyelmet, ígérjük, hamarosan visszatérünk további nélkülözhetetlen tipp társaságában, hogy segítségükkel egyre könnyedebben és prosperálóbban tudjuk szálláshelyünk szolgáltatásait népszerűsíteni és értékesíteni.

Related Posts